Valet parking

5 reguli de urmat atunci când vine vorba de bacșișul valetului de parcare

Astăzi, este obișnuit ca anumite tipuri de personal de serviciu să primeasca bacșiș în anumite situații. De exemplu, în cazul în care un chelner este foarte politicos, se mișcă repede și se îngrijește foarte mult de invitati la masă, atunci el poate fi apreciat în consecință de clienții săi. Situația este foarte asemănătoare atunci când vine vorba de șoferii de la valet parking.

Servicii Valet Parking Tips

Cu toate acestea, cât de mult ar trebui să oferit unui șofer de parcare cu valet? Când este cel mai bun moment pentru a-i oferi tips unui valet? Dacă aveți aceste întrebări și nu pareți să vă luați gandul de la ele, iată câteva sfaturi interesante legate tips-ul insotitorilor de valet parking.

Nu le da nimic dacă nu îți place serviciul
Deși majoritatea șoferilor ofera tips însoțitorului din parcarea cu valet, este foarte important ca unul să se abțină dacă serviciul valet parking era slab. De exemplu, în cazul în care vehiculul nu a fost scos la timp, mai ales dacă locul de desfășurare nu este aglomerat, sau valetul a avut o atitudine nepoliticoasă, atunci un șofer nu ar trebui să ofere tips. Regula generală este că bacsisul este opțional și trebuie oferit numai dacă valetul oferă servicii satisfăcătoare.

Nu exagerați
Conducătorii auto ar trebui să ofere de la 10 până la 50 RON, în funcție de preferințele lor sau de calitatea serviciului. Sa oferi mai puțin de 10 RON nu este o idee bună, deoarece suma este într-adevăr prea mică și poate apărea ca un gest de umilire. Bacsisul mai mare nu este recomandat. Suma medie pentru  servicii de valet parking este intre 15 si 30 RON. În cazul în care valetul de la parcare a avut o atitudine exemplara, atunci unii clienți ar putea oferi mai mult decât ratele medii.

Ar trebui să dați un bacsis indiferent dacă există sau nu un preț de parcare
Nu contează dacă un client trebuie să plătească o taxă pentru a parca într-o anumită parcare sau dacă locurile de parcare sunt complet gratuite. Instrucțiunile de eticheta rămân aceleași. Practic, atunci când clientul ofera tips soferului, el își arată recunoștința pentru un serviciu de calitate și acest lucru nu are nimic de-a face cu spațiul de parcare.

Oferiti mai mult dacă va ajută cu bagajele
Dacă valetul ajută un șofer cu alte servicii sau sarcini, în acest caz are dreptul la un tips mai generos. De exemplu, dacă valetul este suficient de curtenitor pentru a va ajuta cu bagajele, atunci șoferul ar trebui să-i lase o suma  mai mare decât de obicei. În mod similar, în cazul în care șoferul solicită un anumit loc de parcare, atunci el ar trebui să-l motiveze pe valet mai mult.

Asigurați-vă că aveți bamcnote mici.
Atunci când vizitați hoteluri sau restaurante în care sunt oferite servicii de valet parking, este o idee bună să aveți mai multe bancnote mici în portofel, pentru valeti. De asemenea, dacă doriți, puteți de asemenea să oferiți o bancnota mare valetului si sa cereti restul.

Rețineți că, deși este obișnuit să plătim serviciile de parcare cu valet, este în cele din urmă la discreția dvs. dacă doriti sa faceti acest lucru.  Oricum, o companie ce se ocupă in special cu servicii de valet parking pentru evenimente, are personalul instruit ca să ofere cele mai bune servicii, indiferent dacă clientii oferă tips sau nu.

Lasă un comentariu